PROČ ŠKOLIT PERSONÁL ŠKOLNÍCH JÍDELEN?

Nedostatek kvalifikovaného personálu je důsledkem chybného nastavení systému. V oboru pracují často nevyučené kuchařky či kuchaři a zájem o pozice ve školních jídelnách stále klesá. Práce je fyzicky náročná, navíc často společensky nedoceněná. V sytému celoživotního vzdělávání se na tuto oblast nepedagogických pracovníků zcela zapomnělo. Přitom právě oni, mají zdraví našich dětí ve svých rukách.

JAK ŠKOLENÍ PROBÍHÁ?

  • Školení probíhá v prostorách vaší školky/školy za běžného provozu pod vedením nutričního terapeuta.

  • Nutriční terapeut se ujme vaření a stráví v kuchyni celý den.

  • Zaměříme se na chutnost při zachování nutriční hodnoty pokrmů pro dětské strávníky.

  • Edukace se zaměřuje na správné technologické postupy.

  • Použité receptury budou zaměstnancům poskytnuty i s teoretickými poznatky.

  • Vybíráme z několika okruhů dle aktuálních potřeb či sezónnosti (obiloviny, luštěniny, rybí pokrmy, bezmasé pokrmy, svačinky a mnohé další).

  • Ukážeme si kreativní způsoby dochucování pokrmů.

  • Možnost kontinuální certifikace zaměstnanců.

  • Školení plně respektuje potřeby školského zařízení.

školení personálu školních jídelen

UVIDÍTE, ŽE ZÁSADY SPRÁVNÉ VÝŽIVY JSOU V PRAXI DOSTUPNÉ I PRO VAŠE DĚTI. KONTAKTUJETE NÁS.